Трансферите за милиарди в Челси - обяснени: Странна или грандиозна тактика


Трансферите за милиарди в Челси - обяснени: Странна или грандиозна тактика
Снимка: Getty Images

5445 0

Трансферният подход на Челси през лятото на 2022 година беше разгледан от експерта на NBC Роби Мъстоу.

Клубът, ръководен от Тод Боели и "Clearlake Capital", се впусна в екстравагантни харчове, като натрупа общи разходи от над £1 милиард от 2022 година насам. Мъстоу, бивш полузащитник на Мидълсбъро, говори ексклузивно пред "The ​​Byline", разкривайки обстоятелствата около Челси и неговата стратегия.

Разкриха трансферната стратегия на Челси

Още: Нежелан в Барселона е сред основните трансферни цели на Челси и Тотнъм

Трансферите на Челси

Мъстоу обясни, че финансовите предизвикателства, пред които е изправена новата собственост, са изиграли ключова роля трансферите. Клубът, притеснен от потенциални санкции, е вярвал, че е на ръба да получи нова забрана за трансфер поради нередности, установени в техните сметки. Следователно новата управа е избрала превантивно да подсили отбора си, преди да бъдат наложени потенциални ограничения.

Този проактивен подход, воден от опасения за нарушения на финансовия феърплей, доведе до това Челси да бъде подложен на наблюдение както от ФА, така и от Висшата лига.

Разследванията имат за цел да установят дали клубът е нарушил правилата на фона на значителните си разходи. Въпреки тези разследвания, Челси има история на изгодно навигиране на пазара за изходящи трансфери.

Още: Ще се стигне ли до изненадваща раздяла в Челси? Агентът на Енцо отговори

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички