С отлични смени Сити успя да се спаси с 10 човека срещу Бърнли


С отлични смени Сити успя да се спаси с 10 човека срещу Бърнли
Снимка: Guliver/GettyImages

858 0

Манчестър Сити успя да стигне до победа с 2:1 над Бърнли в първия си мач за 2017 година. "Гражданите" стигнаха до победата много трудно, след като още през първото полувреме останаха с човек по-малко, но Хосеп Гуардиола промени схемата и направи отлични смени, а отборът реагира отлично и си осигури 3-те точки.

Още в 31' кандидат-шампионите трябваше да останат с човек по-малко, след като капитанът Фернандиньо извърши много грубо нарушение. Така той получи червен картон за 3-и път в последните 6 мача, което е много притеснителен факт за мениджъра на тима.

Въпреки това Сити продължи да играе по-добре, а на почивката Гуардиола промени схемата на 4-4-1, пускайки в игра Силва и Серхио Агуеро.

Голът на успокоението падна в 59', след като Гаел Клиши с чудесен гол от границата на наказателното поле даде аванс на своите. Само минута по-късно и Агуеро се разписа, а почетният гол за Бърнли бе дело на Бии в 70'.

Благодарение на победата "гражданите" се доближиха до Ливърпул в битката за второто място - 42 срещу 44 точки в полза на мърисайдци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички