С мисъл за бъдещето: Челси се договори с младия бразилски талант Анджело


С мисъл за бъдещето: Челси се договори с младия бразилски талант Анджело
Снимка: Getty Images

1627 0

Английският гранд Челси е успял да се договори с поредния проспериращ млад талант. "Сините" са успели да се разберат с бразилския Сантош за 18-годишния нападател Анджело, информира италианският журналист Фабрицио Романо.

Според Романо лондончани ще платят на бразилския гранд 15 милиона паунда за услугите на талантливия бразилец. Очаква се той да подпише договор, който ще го задържи на "Стамфорд Бридж" до края на сезон 2028/29. Има вероятност той да стартира лятната подготовка с останалия състав на Челси, а след това да бъде пуснат под наем, за да натрупа игрови опит, тъй като ще му е доста трудно да пробие сред звездните имена в клуба.

Интересното е, че има специална клауза в договора на Анджело, която принадлежи на Барселона. Каталунците имат шанса да предложат същата оферта за бразилеца в следващите 48 часа, но Романо съобщава, че от "Камп Ноу" категорично няма да го направят.

Роденият през 2004 година футболист е продукт на академията на Сантош и през сезон 2020/21 пробива в представителния тим. Той може да се похвали със 129 мача, 5 попадения и 10 асистенции, като в началото на професионалната си кариера е бил изпробван на различни позиции както в нападение, така и в полузащитата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Арсенал е готов да извади 65 милиона за Кай Хаверц от Челси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички