С лекота Манчестър Сити премина през Бърнли и скъси дистанцията до Ливърпул във Висшата лига


С лекота Манчестър Сити премина през Бърнли и скъси дистанцията до Ливърпул във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3622 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити постигна убедителна победа като гост на Бърнли с 1:4 в мач от междинния 15-ти кръг на Висшата лига. "Гражданите" се справиха с лекота на "Търф Мур", за да скъсят дистанцията до лидера в подреждането Ливърпул, който играе утре вечер срещу Евертън.

В средата на първата част Габриел Жезус даде преднина на своя отбор след добра индивидуална игра по левия фланг и отличен завършващ удар. В началото на втората част отново той удвои за "небесносините", засичайки центриране в наказателното поле на домакините.

В средата на второто полувреме Родри разстреля противниковата врата с удар от границата на наказателното поле, а в 87-ата минута Рияд Марез също се разписа за 0:4. За нещастие на гостите, само две минути по-късно Брейди отбеляза почетен гол за Бърнли, с което Едерсон не успя да опази суха мрежа.

Така Манчестър Сити се изкачи до второто място във Висшата лига с актив от 32 точки - на осем от лидера Ливърпул. Бърнли от своя страна записа второ поредно поражение в шампионата и остава с актив от 18 точки, което им отрежда временното 11-о място.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички