Гуардиола опита да обясни откъде идват проблемите за Манчестър Сити


Гуардиола опита да обясни откъде идват проблемите за Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2616 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола опита да обясни проблемите, които има неговият отбор "гражданите" са в серия от четири поредни мача без суха мрежа. Сити на два пъти преднина от един гол при гостуването на Нюкасъл и в крайна сметка трябваше да се задоволят с равенство 2:2, което ги остави на 11 точки от лидера Ливърпул.

"Подобно е на миналия сезон. Отправихме 24 удара срещу Нюкасъл, макар и не всичките да бяха точни. В три или четири ситуации наши играчи излизаха сами срещу вратаря. Те отправиха два удара и вкараха два гола. Невероятна статистика. Опитваме се да създаваме повече и да допускаме по-малко голове", заяви Гуардиола.

Освен това според него Брендън Роджърс превърна Лестър в сериозен претендент за титлата във Висшата лига. „Лисиците“, които спечелиха шампионската титла на страната през сезон 2015-16 при залози 5000-1, са в серия от шест поредни победи и на 8 точки от Ливърпул. "Мисля, че е типично за тази лига и историята, която включва много отбори. Лестър се представя невероятно. Миналия сезон, когато Брендан Роджърс пое тима, те промениха своя стил на игра. Знаехме това, когато играхме срещу тях и те продължават с отличните си изяви от началото на сезона“, заяви още той.

А дали Гуардиола би подписал нов договор с "гражданите" - ето какъв отговор даде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички