От Арсенал имат списък с 8 имена за заместник на Венгер


От Арсенал имат списък с 8 имена за заместник на Венгер
Снимка: Guliver/GettyImages

1981 0

Ръководството на Арсенал има списък с осем имена на треньори за мястото на дългогодишния наставник на тима Арсен Венгер, съобщи BBC. Легендарният мениджър в петък обяви решението си да напусне "артилеристите" след близо 22 години начело на тима. 

В списъка на ръководството на Арсенал има общо 8 кандидати, 5, от които са сред топ специалистите, а останалите трима са бивши кадри на лондонския клуб.

В първата група са Луис Енрике , Томас Тухел и Карло Анчелоти, както и треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри и наставникът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман. От бившите играчи на Арсенал ръководството разглежда кандидатурите на Микел Артета, който в момента е помощник на Гуардиола в Манчестър Сити, на бившия капитан на Арсенал Патрик Виейра и рекордьора по голове за тима Тиери Анри.

Ситуацията с Луис Енрике и Томас Тухел ще е доста по-сложна, тъй като бившият наставник на Барселона е спряган за мястото на Антонио Конте в Челси, а Тухел е считан за сигурен наставник на ПСЖ. Бившият капитан на Арсенал Патрик Виейра пък по-рано сам отрече тези слухове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички