С два точни удара Арсенал подля вода на Сити и павира пътя към топ 4 за Юнайтед


С два точни удара Арсенал подля вода на Сити и павира пътя към топ 4 за Юнайтед

617 0

Мястото на Манчестър Сити в топ 4 вече не зависи от "гражданите", след като воденият от Мануел Пелегрини тим стигна само до 2:2 срещу Арсенал на "Етихад".

"Артилеристите" стигнаха до равенството с едва два точни удара в мача, като на два пъти успяха да изравнят резултата срещу борещия се със зъби и нокти за победата тим на домакините.

Серхио Агуеро даде аванс на своите в самото начало на двубоя, но в 10' Оливие Жиру успя да се разпише след центриране от корнер при безумна намеса на Харт и защитниците пред него - 1:1 . С това попадение пък Жиру сложи край на головата си суша от 16 мача.

През второто полувреме Манчестър Сити отново успя да поведе в резултата, след като точен беше Кевин де Бройне, но Алексис Санчес донесе точката на Арсенал.

Равенството 2:2 означава, че съдбата на "гражданите" в топ 4 ще бъде решена от Манчестър Юнайтед. До края на шампионата има 1 кръг, но през седмицата "червените дяволи" имат да играят отложен двубой срещу Уест Хям. При победа възпитаниците на Луис Ван Гаал ще изпреварят Манчестър Сити и при нов успех през идния уикенд Манчестър Сити няма да играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички