С човек по-малко и в драма Челси изтръгна успеха срещу Брайтън


С човек по-малко и в драма Челси изтръгна успеха срещу Брайтън
Снимка: Getty Images

1025 0

Челси победи Брайтън в динамичен и интересен мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Успехът с 3:2 дойде, въпреки че "сините" играха с човек по-малко цяло полувреме. Това се случи, след като в 45' Конър Галахър си изкара втори жълт картон.

"Сините" бяха в серия от 2 мача без успех, но днес се представиха силно и се издигнаха с едно място до 10-ата позиция в класирането. Брайтън остава осми с 3 точки повече.

За победата помогнаха Енцо Фернандес с 2 гола (17' и 65') и Леви Колуил (23') с 1, за Брайтън вкараха Факундо Буананоте (43') и Жоао Педро (90+2'). Крилото Михайло Мудрик пък изработи дузпата в 65-ата минута, с която Челси поведе с 3:1.

Как се разви мачът:

Челси изигра силно първо полувреме, като успя да поведе още в 17-ата минута. След изпълнение на корнер, с гръб към вратата Бадиашил намери с високо подаване Енцо Фернандес, който на 2-3 метра от вратата не пропусна. Аржентинецът можеше да удвои преднината на "сините" 2 минути по-късно, но бе изпреварен от защитник, който изчисти с глава току пред голлинията.

Две минути по-късно Челси поведе с 2:0 - изстрел на Леви Колуил беше изчистен от голлинията, но се оказа, че топката е преминала линията и попадението бе зачетено. Домакините ликуваха.

В 39' своя момент да блесне пропусна крилото Михайло Мудрик, чийто изстрел премина на сантиметри от целта. Четири минути по-късно Брайтън върна едно попадение - Факундо Буананоте отправи диагонален удар отдясно с левия крак и намери десния ъгъл на Роберт Санчес - 2:1.

Челси можеше да възстанови преднината си от 2 гола минута преди края на полувремето, но Джейсън Стийл спаси удар на Нико Джаксън.

В 45' "сините" останаха с човек по-малко, след като Конър Галахър си изкара втори жълт картон след необмислен шпагат и остави своя тим с 10 души на терена за цяло полувреме.

Динамично второ полувреме ни представиха двата тима, като особено интересно беше около 60-ата минута. Тогава Тиаго Силва изчисти с глава удар на Джеймс Милнър, а в последвалата контраатака футболистът на Брайтън събори Мудрик в наказателното поле.

Първоначално реферът не видя нарушение, въпреки претенциите на украинеца, но се допита до ВАР. След като изгледа ситуацията лично, той посочи бялата точка. зад топката застана Енцо Фернандес, който беше безкомпромисен - 3:1 за Челси.

Съдията даде 10-минутно продължение на мача и гостите натиснаха, окрилени от този факт. В последната минута на редовното време Робърт Санчес направи отлично спасяване след мощен удар на Паскал Грос. Две минути по-късно "сините" допуснаха втори гол - след изпълнение на корнер Жоао Педро с глава намери далечния ъгъл на домакинската врата - 3:2.

След изтичането на 100-тната минута Брайтън можеше да се докопа до точката, след като изразиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Леви Колуил в наказателното поле. Видео реферът обаче показа на Крейг Поусън, че няма такава, а футболистът на Челси е бил ударен в лицето с топката. Така 'сините" запазиха преднината си и се пребориха за победата.

Успехът помогна на лондончани да се изкачат с едно място в класирането и вече са десети с 19 точки. Брайтън остава на осма позиция с 22 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички