Рууни: Моуриньо сменя позицията ми на терена, ще бъда...


Рууни: Моуриньо сменя позицията ми на терена, ще бъда...

5478 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обяви, че през новия сезон мениджърът на тима Жозе Моуриньо ще го използва на позиция, различна от тази, на която го налагаше Луис ван Гаал.

30-годишният английски национал вече е разговарял с португалеца за ролята си на терена, като Моуриньо му е обяснил къде смята да го използва.

Според Рууни, той ще играе на позицията на "десетката", точно зад нападателя и ще бъде освободен от голяма част от задачите си в отбрана и отговорността да играе по-дълбоко, както бе при Ван Гаал.

Моуриньо отказа да подпише тениска на Челси (ВИДЕО)

"Ще бъда като художник на свободна практика. Много съм щастлив да изпълнявам такава роля", заяви Рууни, цитиран от Goal.com.

"Моуриньо ми каза, че ще играя десетка. Сега ми предстои работа, като ще се опитам да заема правилната позиция, за да бележа голове", допълни той.

"Вкарвал съм голове през цялата си кариера и не се съмнявам в уменията си да поразявам съперниковата врата. Надявам се, че ще продължа да го правя и през следващия сезон. Това е напълно различен стил на игра, друг треньор и други идеи. Ако мога да използвам качествата си, съм уверен, че ще създавам положения и ще бележа", каза още Рууни.

През изминалия сезон английският национал изигра 28 мача за Юнайтед, в които вкара 8 гола и направи 6 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички