Роджърс за Ливърпул: По мое време се изкачихме от 8-мо до 2-ро място, несравнимо е


Роджърс за Ливърпул: По мое време се изкачихме от 8-мо до 2-ро място, несравнимо е
Снимка: Getty Images/Guliver

1687 0

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс определи Пеп Гуардиола като гений и иноватор преди гостуването на "лисиците" на „Етихад" в понеделник. Манчестър Сити се е устремил към защита на титлата във Висшата лига, тяхна първа в историята, и предпоследното препятствие е именно тимът, воден от бившия мениджър на Ливърпул - другият отбор с шанс за ценното отличие.

„Не знам дали този отбор на Сити е най-великият, виждан някога в Англия. Времето ще покаже. Няма съмнение обаче, че представянето им през тази и миналата година е на висота. Те са топ отбор, водени от мениджър, който смятам за пионер на модерната игра. Един истински гений, който промени напълно треньорската професия, откакто започна. Той е феноменален и тимът му е чудесен през последните години", каза Роджърс, цитиран от „Скай Спортс".

Той допълни, че няма място за сравнение между неговия Ливърпул и този на Юрген Клоп сега. „Не може да има сравнение между този отбор и моя отпреди години. По мое време клубът беше в друга фаза от развитието си. Станахме втори от осмо място и почти спечелихме титлата. Вълнуващо е да знаеш, че можеш да промениш битката за титлата, но аз съм изцяло фокусиран върху Лестър и нашето израстване като отбор", коментира още северноирландецът.

А какъв пропуск сътвори Барселона в полуфиналния сблъсък срещу Ливърпул - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички