Роджърс си позволи да дава акъл на Клоп за Ливърпул


Роджърс си позволи да дава акъл на Клоп за Ливърпул
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1629 0

Брендън Роджърс беше част от коментарното студио на "Скай Спортс" в понеделник вечер, като от трибуната на една от най-големите медии в света той коментира грешките, които Ливърпул допуска, и даде няколко съвета на своя наследник Юрген Клоп.

"По принцип аз предпочитам личната защита в такива случаи", започнасеверноирландецът.

"Обикновено опонентът ще прати 5 или 6 играча в наказателното поле – много често един от тях застава пред вратаря, докато другите четирима атакуват топката, като правят набези в различни зони. Аз самият предпочитам да пратя хора, които да отговарят персонално за тези четиримата, а също и футболист, който да пази човекът пред вратаря.

Щом допускаш голове толкова лесно – Юрген Клоп сам вижда това – значи си длъжен да се намесиш. Ако играчите ти биват надигравани при лична защита, значи просто променяш тактита и пазиш зонално".

Той обясни и липсата на голове с напускането на Луис Суарес, което е нарушило атакуващата схема на мърсисайдци.

"Сега той се сблъсква и с друг проблем – липсата на голове. Откакто Луис Суарес си тръгна, попаденията на отбора секнаха. Още повече, че и Даниел Стъридж е контузен. В сезона, когато завършихме на второ място, атакувахме с петима футболисти – Суарес, Стъридж, Рахийм Стърлинг, Филипе Коутиньо и Джордан Хендерсън. Петима в атака, петима в защита плюс вратаря. Когато играеш така, няма как да не вкараш голове, а момчетата тогава бяха брилянтни", категоричен беше Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички