Робъртсън разкри от къде играчите на Ливърпул черпят енергия за мачовете


Робъртсън разкри от къде играчите на Ливърпул черпят енергия за мачовете
Снимка: Getty Images/Guliver

1949 0

Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън заяви, че Ливърпул трябва да е на върха на възможностите си срещу Байерн. "Червените“ приемат германския шампион на "Анфийлд“ във вторник. Съставът на Юрген Клоп прекара четири дни на тренировъчен лагер в испанския курорт Марбея тази седмица, но се завърна днес в Англия, за да се подготви за осминафиналния сблъсък от Шампионската лига. След двубоя с баварците за мърсисайдци предстои дерби с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд“ в края на следващата седмица, а Робъртсън вярва, че почивката в Испания е помогнала на тима да презареди батериите преди двата важни и тежки мача.

"Два огромни мача за нас. Когато пристигнахме в Марбея в понеделник нашият фокус бе насочен върху двубоя с Байерн. Трябва да сме на върха на възможностите си за този мач. Те са много класен отбор и са такъв в последните 6-7 години, така че знаем срещу какво се изправяме. Но ние вярваме, че може да създадем проблеми на всеки един отбор и трябва да бъдем на 100%."

Ливърпул няма загуба у дома в европейските клубни турнири от класическото поражение с 0:3 от Реал Мадрид през октомври 2014. Според шотландския бранител, атмосферата на "Анфийлд“ в първия сблъсък е от ключово значение за доброто представяне на ,,червените“ срещу баварския колос.

КЕЙТА И МАНЕ ДОГОВОРЯТ НОВ ГОЛЯМ ТРАНСФЕР ЗА ЛИВЪРПУЛ

"Направихме добър рейд в турнира през миналия сезон и специално в Шампионската лига, това ни помогна много. Всеки знае колко специални са вечерите в Шампионската лига. Всеки един от нас се захранва от енергията на другия. Играчите се захранват от феновете и феновете от играчите, защото от нас зависи да им покажем футбол, който да подкрепят. Тяхната помощ не е за пренебрегване, защото именно тя може да ни даде инерция или предимство в даден момент. Това е ролята на домакинските фенове. Всеки клуб може да разчита на своите верни привърженици и се опитва да се възползва по максимално най-добрия начин от това“, завърши капитанът на Шотландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички