Рио Фърдинанд: Когато попитах Погба защо напуска Юнайтед, той каза...


Рио Фърдинанд: Когато попитах Погба защо напуска Юнайтед, той каза...

22860 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че общува с бъдещото ново попълнение на "червените дяволи" Пол Погба. Британецът сподели какъв отговор му е дал навремето французинът, когато го е питал защо напуска "Олд Трафорд".

"Аз говоря с Погба, познавам го и знам, че за него футболът е най-важен, не парите. Най-важното за мен и моето семейство, когато дойдох в Юнайтед не бяха парите. Чудех се какъв е Гигс? Какъв е Рой Кийн? Пол е такъв - обича футбола, работи, за да се развива и да бъде най-добрият. Когато заминаваше, го попитах каква е причината, а той ми каза: "Искам да бъда най-добрият футболист в света", разкрива Фърдинанд.

"Сега той е на верният път. Натискът е голям, но най-големият натиск за мен не беше на терена на "Олд Трафорд", а на тренировките. Аз влизах в съблекалнята, знаейки, че те си поставят въпросите: Струва ли 30 милиона? Може ли да ни донесе титлата? Може ли да бъде основата на този отбор? Това е натискът, който почувствах, когато бях в Юнайтед. И аз самият си оказвах натиск да напиша история, да поставя името си в историята на клуба чрез успеха и спечелването на титли", разказа той.

Фърдинанд бе запитан и дали Погба си струва исканите за него 100 милиона паунда.

"Когато Погба дойде, всичко ще се сведе до въпросите: "Дали ще бъде на ниво? Дали Юнайтед ще печели титли? Когато дойдох аз, хората казваха: Това са твърде много пари за централен защитник. Когато пък печелите титли, коментарът на хората е: "Не беше толкова скъп, имайки предвид, че спечелихме 6 от общо 12 титли във Висшата лига". Ако Пол дойде срещу 100 млн. паунда, остане и спечели 5 от 10 трофея във Висшата лига, ще погледнете назад и ще кажете: Добре свършена работа, добър бизнес", допълни Рио.

"Момчето с фланелката на Ювентус прави магия, променя мачове, има моменти на висока класа. За 100 милиона искате играч, който може да диктува играча, да решава мачове, да носи отбора. Дали може да се развие в такъв играч? Да, има потенциал за това. Дали струва 100 милиона? Не знам, дали някой струва 20 милиона? Бях евтин навремето, 18 на 30 милиона, това е относително. Парите, които сега има Юнайтед, му позволяват да похарчи тази сума", завърши легендата на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички