Резервите на Уулвърхемптън едва не победиха Ливърпул на 1/32-финалите за ФА Къп (ВИДЕО)


Резервите на Уулвърхемптън едва не победиха Ливърпул на 1/32-финалите за ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4590 0

Ливърпул и Уулвърхемптън не успяха да излъчат победител в събота вечер, когато премериха сили в двубой от 1/32-финалите на ФА Къп. Двубоят завърши 2:2, а ремито като краен резултат означава, че ще последва преиграване на срещата при разменено гостуване.

Попаденията за двата тима бяха дело, съответно на Гедеш и Нунес през първата част (26-тата и 45-тата минута), докато през второто полувреме точни бяха Салах и Хи-Чан (52-рата и 66-тата минута).

Домакините контролираха кълбото през по-голяма част от двубоя, но и двата тима имаха по 10 голови положения в срещата. "Вълците" обаче реализираха най-чистите си ситуации, докато "червените" имаха своите пропуски и в същото време допуснаха лесно головете.

При тях Алисон имаше своята вина, но и той се отчете с ключови спасявания през второто полувреме. Един от виновниците за гостите - Тоти, пък беше близо до това да реши развоя на двубоя в 82-рата минута, но спорната ситуация в крайна сметка бе отменена от ВАР поради засада.

Трябва да се отбележи, че Лупетеги извърши девет промени преди двубоя, докато Клоп бе с по-голяма част от ключовите си футболисти.

Първо полувреме:

Домакините очаквано бяха по-активни в началото на двубоя и ситуацията не се промени в първите 20 изтекли минути. Първите две ситуации се откриха пред опитния Салах и дебютантът Гакпо, който можеше да отрие сметката си след по-малко от десетина минути с "червения" екип.

Гол! Гостите откриха в 26-тата минута след ужасяваща грешка на бразилския национал Алисон. Опитният страж изпрати късо подаване в краката на Гедеш, който без да се бави наказа мърсисайдци! 0:1!

Гол! Дарвин Нунес изравни резултата в последните секунди от редовното време на първата част, след като съумя да отрази страхотно дълго диагонално подаване от Александър - Арнолд. Това е асистенция във втори пореден двубой за англичанина. 1:1!

Второ полувреме:

Възпитаниците на Юрген Клоп започнаха второто полувреме по възможно най-добрия начин, след като Мохамед Салах изведе "червените" с гол в 52-рата минута. Египтянинът бе в положение на засада при извеждащото подаванe, но кълбото се отрази в главата на Тоти и ситуацията се промени.

Минути по-късно Алисон се отчете с изключително важно спасяване, тъй като бе останал очи в очи с противниковия нападател.

Гол! "Вълците" достигнаха чрез южнокорееца Хи-Чан Хуан до 2:2 в 68-мата минута, след като азиатецът разчете добре подаването на дебютанта Куня, докато Алисон не се намеси адекватно. 

В 80-тата минута се стигна до спорно отменено попадение на "вълците".

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Конате, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Хендерсън, Гакпо, Салах, Нунес

Уулвс: Саркич, Лембикиса, Колинс, Тоти, Джони, Траоре, Невеш, Ходж, Аит-Нури, Гедеш, Хименес

Преди мача:

Домакините се налагат над съперника си в последните пет срещи помежду им, като те са от Висшата лига, но от началото на настоящия сезон не са се изправяли в нито един турнир. 

За последно мърсисайдци се налагат с 3:1 през май, 2022-ра година. Днес на разположение за Клоп няма да бъдат Ван Дайк и лекуващите в последните месеци контузии - Артур, Диаз и Жота. 

Проблемите пред "вълците" също са на дневен ред и почти сигурно за срещата отпадат Чикиньо, Нето, Траоре и Калайджич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички