Революционна промяна: Трансферният прозорец в Англия ще затваря преди старта на сезона


Революционна промяна: Трансферният прозорец в Англия ще затваря преди старта на сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

2512 0

Летният трансферен прозорец във Висшата лига ще приключва преди началото на сезона от следващата година. Решението за тази промяна бе взето след гласуване на всички елитни клубове в Англия.

До тази идея се стигна след оплаквания на мениджърите на отборите от Висшата лига, че трансферната активност пречи на подготовката на отбора за мачовете. Поради това, от следващото лято трансферният прозорец ще затваря не на 31 август, както бе досега. а в четвъртъка преди първия кръг на шампионата.

Това обаче ще постави Висшата лига в неравностойна позиция спрямо другите първенства, тъй като отборите от Европа ще могат да взимат играчи от Англия до края на август, без те да имат възможност да вземат заместници на свой ред. 

За разлика от летния период за сделки, този през зимата няма да бъде засегнат от новите промени. Кой клуб как точно е гласувал не се споменава, макар вотът да не е бил анонимен, но според BBC поне 14 от клубовете трябва да са дали своето съгласие за промяната. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички