Рекордите във Висшата лига, които може никога да не бъдат подобрени


Рекордите във Висшата лига, които може никога да не бъдат подобрени
Снимка: Gulliver/GettyImages

4408 0

Рекордите се създават, за да бъдат подобрени след време. В английската Висша лига всяка седмица и почти всеки мач се случват незабравими неща, като поставят нов рекорд след рекорд или пък подобряват вече съществуващи.

Въпреки това има няколко, които са все още непокътнати, а и може никога да не бъдат подобрени:

Най-бързо изкараният червен картон

Със сигурност голяма част от феновете си спомнят този момент. Стивън Джерард е известен с много велики неща, които е сътворил за Ливърпул, но и с начина, по който бива изгонен в дербито срещу Манчестър Юнайтед. В мач рез 2015 година легендата на мърсисайдци влезе в игра през втората част, а само 38 секунди по-късно бе изгонен от главния съдия. Тогава той извърши нарушение срещу Андер Ерера, а след това го настъпи, което принуди главния рефер да му покаже червен картон.

Асмир Бегович и неговият гол от голяма дистанция

Това не е просто голът от най-голяма дистанция във Висшата лига, а като цяло в историята на футбола. Рекорд, който много трудно може да бъде подобрен. На 11 ноември 2013 година в среща между Стоук Сити и Саутхемтън, стражът на Стоук Асмир Бегович успя да открие резултата в полза на "грънчарите" при домакинството на Саутхямптън още в 13-ата секунда на мача с удар от повече от 100 метра. За съжаление на феновете на тима обаче това не помогна да се стигне до победа и срещата завърши 1:1. 

Най-много мачове в първенството

Ветеранът Гарет Бари е футболисът с най-много участия в английската Висша лига. Той вече има записани 653 мача в английския футболен елит. Бари прави своя дебют във Висшата лига през 1998 година, а преди да облече екипа на УБА, той игра още за Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън.

Най-много мачове начело на един отбор

Със сигурност тук конкуренцията не бе малка, като се има предвид присъствието на сър Алекс Фъргюсън, който пракара дълги години начело на Манчестър Юнайтед. Арсен Венгер обаче успя да задмине постижението от 810 мача на сър Алекс и има общо 811 мача начело на "артилеристите". До края на сезона броят на срещите се увеличи на 828 мача, а както вече знаете, френският специалист обяви, че ще води тима до края на сезона. Със сигурност това ще е едно от най-трудните рекорди за подобряване, във време, в което мениджърите трудно се задържат на едно място повече от 2-3 години. 

Най-бързият хеттрик

Сенегалският футболист на Саутхемптън Садио Мане е в историята на Висшата лига, след като отбеляза най-бързия хеттрик в надпреварата преди 3 години.  При разгрома над Астън Вила с 6:1 футболистът реализира трите си гола в рамките на 2 минути и 56 секунди и така подобри предишното постижение. Той бе от 4 минути и 33 секунди на Роби Фаулър от Ливърпул срещу Арсенал през 1994-а година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички