Разказ от първо лице колко строг е новият менижър на Ливърпул Арне Слот: Какво прави при сбъркан пас на тренировка?


Разказ от първо лице колко строг е новият менижър на Ливърпул Арне Слот: Какво прави при сбъркан пас на тренировка?
Снимка: GettyImages

8776 0

Арне Слот е човекът, който ще има тежката задача да замести Юрген Клоп начело на Ливърпул. При сбогуването си с феновете на "Анфийлд" германският мениджър призова привържениците да подкрепят своя нидерландски заместник въпреки резултатите и да му дадат време.

Арне Слот в Ливърпул

Оказва се, че Слот е доста строг наставник, и то още докато тренира деца. Той започва кариерата си на треньор, поемайки тима на Цволе до 14 години. Тогава неговият капитан е Макс Лийфланг, който разкри някои от моментите със Слот.

Още: Ясна е новата дестинация на любимец на Юрген Клоп и на феновете на Ливърпул

На първо място треньорът иска топката винаги да се отиграва напред, а не назад. А ако някой сбърка подаване, нидерландският наставник спирал сесията и казват: "Следващото трябва да е добро".

Как процедира Арне Слот на тренировки - още от старта на кариерата си?

"Той (бел. ред. Слот) винаги ни казваше - не подавай топката назад, винаги я подавай напред. Всяко занимание бе със състезателен характер: трима срещу трима, двама срещу двама, трима срещу двама. Искаше интензитет и играчите да усещат напрежението от съперника.

Ако дадеш лошо подаване, спираше заниманието и казваше: "Следващото трябва да е добро". В тези моменти си казваш: "Айде де, това е само една топка, една грешка...". Когато станеш по-възрастен, осъзнаваш, че това са стандартите и този треньор е толкова добър" - разказва той, цитиран от TheNewYorkTimes.

Още: Ван Дайк срещу Салах за върха: Най-добрите петима в Ливърпул в ерата на Юрген Клоп (КЛАСАЦИЯ)

А как процедирал с играчите с наднормено тегло? Самият капитан е имал излишно тегло и всеки път е трябвало да прави обиколки на терена преди всяка тренировка. Във всеки петък играчите имали премерване на килограми и ако някой бил по-тежък от предната седмица, оставал извън групата за мач.

А Арне Слот вече взе важно решение в Ливърпул, с което може да ядоса част от играчите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички