Разгромът на Юнайтед от Брентфорд коства човешки живот


Разгромът на Юнайтед от Брентфорд коства човешки живот
Снимка: Getty Images

1975 0

Манчестър Юнайтед загуби последователно и в двата си стартови мача от новия сезон във Висшата лига. Особено тежко беше поражението им във втори кръг, в който бяха разгромени с 4:0 от Брентфорд.

Този резултат и обидното за феновете представяне на "червените дяволи" някъде по света е имало фатални последици. Според "Sunday News" в град Мбембези в Зимбабве е имало убийство "на фона на" тежката загуба на английския гранд.

Във въпросния град двама фенове са решили да разискват причините за него и разговорът им е прераснал в конфликт. Братът на единия фен се е намесил, за да предотврати сбиване между тях.

Другият мъж, чието име е Стембелани Цума, не се е примирил с факта, че братът се е намесил в конфликта и е решил да му отмъсти. Той е взел от дома си мачете, пресрещнал е на пътя въпросния мъж, чието име е Вукиле Нкомо, и му е нанесъл няколко удара с оръжието. Човекът е починал, а полицията издирва убиеца, който се укрива. А ето за кой играч феновете на Юнайтед поискаха от Илон Мъск да го прати на Марс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички