Рашфорд отново измъкна Юнайтед под дъжда на "Олд Трафорд" срещу Брентфорд (ВИДЕО)


Рашфорд отново измъкна Юнайтед под дъжда на "Олд Трафорд" срещу Брентфорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3309 0

Манчестър Юнайтед победи с минималното 1:0 Брентфорд у дома на "Олд Трафорд" в отложен мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. Обичайният заподозрян Маркъс Рашфорд вкара единственото попадение в срещата, за да донесе успеха на "дяволите".

Голът падна в 28-ата минута. Антони прати чудесна топка в наказателното поле на Брентфорд, а там Марсел Забицер я свали за Рашфорд, който от близка дистанция не сбърка с прострелен удар. 

Последваха още много шансове за Юнайтед, които футболистите на Тен Хаг не успяха да реализират. Брентфорд разчиташе основно на контраатаки, но те не донесоха нужния успех.

С трите точки Юнайтед се завръща в топ 4 на четвъртата позиция с актив от 53 пункта. Брентфорд пък е девети с 43 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на "Олд Трафорд" започна с натиск на от страна на домакините. Футболистите на Юнайтед разиграваха със спокойствие и чакаха да се открие шанс, с който да бъде "разсечена" отбраната на Брентфорд. След десетата минута обаче инициативата бе поета от лондончани, които обаче също не успяваха да пробият през противниковата отбрана.

В 21-ата минута се стигна до най-интересното положение до този момент. Скот Мактоминей се озова на чудесна позиция и стреля от границата на наказателното поле. Ударът бе много силен и мина над напречната греда на Рая. 3 минути по-късно Антони също си пробва късмета с удар, но той мина встрани от левия страничен стълб. В 28' обаче резултатът бе открит. Антони прати топка в наказателното поле. Там Марсел Забицер я свали за Рашфорд, а той от непосредствена близост матира Рая за 1:0.

Video edited on Kapwing

След попадението Манчестър Юнайтед се вдъхнови и още повече вдигна оборотите. "Дяволите" на Ерик тен Хаг създаваха положение след положение, но ситуациите не бяха достатъчно опасни, за да затруднят Дейвид Рая. В 44' Рашфорд стреля от наказателното поле, но ударът му бе слаб и не създаде проблеми на стража на Брентфорд, който с лекота спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Доминацията на Юнайтед продължи и с началото на втората част. Футболистите на Тен Хаг показваха чудесна химия помежду си, разигравайки успешно и безпроблемно топката. В 58' Марсел Забицер можеше да вкара, но в неговия удар нямаше достатъчно сила и Рая опази вратата си от втори гол. 

В 67' се стигна до първата по-сериозна ситуация за гостите. Кевин Шаде се озова в наказателното поле и нанесе удар, Давид Де Хеа обаче бе подготвен и отрази майсторски. До края на срещата не се случи нищо по-интересно. Брентфорд продължи да разчита на контраатаки, но защитата на Юнайтед не позволяваше да бъде преодоляна.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Варан, Далот, Забицер, МакТоминей, Санчес, Фернандес, Антони, Рашфорд

Брентфорд: Рая, Хенри, Мий, Пинок, Янсон, Расмусен, Йенсен, Ньоргард, Дамсгор, Тони, Мбемо

Преди мача:

Възпитаниците на Ерик тен Хаг ще могат да излязат еднолично на третото място при победа и грешка на "свраките", след като разполагат с равни точки с Нюкасъл и Тотнъм, но имат с 2 мача по-малко от "шпорите" и по 27 с тима от "Сейнт Джеймсис Парк".

Двамата наставници имат някои проблеми около футболистите, с които разполагат, след като за домакините Гарначо, Каземиро и Ван де Беек са част от неактивните футболисти за мача, докато Айер - Люис-Потър отпадат за гостите, а Ониека и Янелт остават под въпрос.

"Червените дяволи" са в по-добра форма, въпреки че за последно загубиха от Нюкасъл, тъй като преди това записаха три победи и реми. Гостите пък разполагат с две ремита, още толкова победи и една загуба в последните си 5 мача. Те са девети във временното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички