Рашфорд, Магуайър и Манчестър Юнайтед скочиха да защитават Пол Погба от расистките обиди


Рашфорд, Магуайър и Манчестър Юнайтед скочиха да защитават Пол Погба от расистките обиди
Снимка: Getty Images/Guliver

8224 0

По-рано днес стана ясно, че звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба е бил нападнат на расова основа, след като изпусна дузпа за тима си. Това се случи в мача с Уулвърхямтън от втория кръг на Висшата лига, който завърши 1:1.

Очаквано последва и защита за френския халф. "Нападателите" му първо бяха разкритикувани от други две звезди на "червените дяволи" в лицето на Маркъс Рашфорд и новата покупка Хари Магуайър. По-късно имаше и официално изявление от клуба.

"Всички в Манчестър Юнайтед са отвратени от обидите на расова основа по адрес на Пол Погба и ние напълно се разграничаваме от тях. Хората, които направиха това нещо по никакъв начин не уважават ценностите на нашия клуб. В Манчестър Юнайтед няма никакъв толеранс към всяка форма на расизъм или дискриминация. Ще продължим да работим, за да идентифицираме замесените и да ги осъдим по възможно най-тежкия начин. Също така се надяваме социалните мрежи да обърнат внимание на случилото се", казаха от клуба.

"Манчестър Юнайтед е семейство и Пол Погба е огромна част от него. Ако нападате него, нападател всички ни...", написа Рашфорд в своя профил.

"Ужасно. Всеки човек, който има профил в социална мрежа, трябва да го потвърждава с паспорт или шофьорска книжка. Сложете край на тези гнусни случки", написа пък Магуайър.

След пропуска си вчера пък Погба вече е в Топ 10 на най-лошите дузпаджий във Висшата лига. Класацията може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички