Ранен гол на Хъдърсфийлд раздразни Сити, "гражданите" вече са на 1/4-финал


Ранен гол на Хъдърсфийлд раздразни Сити, "гражданите" вече са на 1/4-финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1487 0

Манчестър Сити обърна втородивизионния Хъдърсфийлд до 5:1 на своя „Етихад” в преиграването от осминафиналите ФА Къп.

Половин час домакините изоставаха с 0:1, но впоследствие Серхио Агуеро с два гола, Лерой Сане, Пабло Сабалета и Келеши Ихеаначо изковаха успеха и класирането напред.

Още в 4' "гражданите" можеха да излезнат напред в резултата. Сане пробва удар извън наказателното поле, но топката се удари в дясната греда на вратата.

Гостите не се уплашиха от това положение и три минути по-късно изненадващо Хъдърсфийлд поведе в резултата.  Билинг изведе Хари Бън, който с хладнокръвен изстрел от наказателното поле огорчи домакините - 0:1.

След попадението домакините се активизираха и изпуснаха няколко добри положения. Първо Де Бройне след невроятна индивидуална игра навлезе в наказателното поле, но изстрелът му оттам бе блокиран от защитник. В 20' опасен удар на Фернандиньо отново бе спрян от бранител на гостите.

10 минути по-късно обаче нищо не помогна на Хъдърсфийлд. Стърлинг заобиколи вратаря и изпрати топката към Сане, който имаше лесната задача да прати топката в опразнената мрежа - 1:1.

Още само 5 минути бяха нужни на "гражданите", за да направят пълен обрат в срещата. Серхио Агуеро направи резултата 2:1 след дузпа, а в 39' Сабалета, след асистенция на Агуеро, отбеляза за 3:1.

Второто полувреме започна по-спокойно и бедно от положения. В 55' Раджив ван ла Пара достави великолепно центриране в наказателното поле, където Джо Лоли успя да го засече, но ударът му с глава от центъра на пеналтерията премина малко над напречната греда.

В 74' Рахим Стърлинг прокара топката към Серхио Агуеро, който пое подаването в наказателното поле и без да бави шутира под напречната греда.

В първата минута от добавеното време Хесус Навас отигра с подаване на крака на Келечи Ихеначо, който отправи удар в долния ляв ъгъл от вътрешността на пеналтерията и оформи крайното 5:1.

Съставите:

Манчестър Сити: Браво, Клиши, Стоунс, Отаменди, Де Бройне, Сабалета, Сане, Гарсия, Стърлинг, Фернандиньо, Агуеро

Хъдърсфийлд: Коулман, Уайтхед, Хъдзън, Билинг, Холмс-Денис, Крейни, Пейн , Хари Бън, Лоли, Куанър, Станкович

Преди мача

Преди близо две седмици Хъдърсфийлд измъкна нулево равенство на свой терен и се добраха до преиграване срещу един от фаворитите за трофея.

Хъдърсфийлд се намира във впечатляваща серия и за последните си 18 срещи има само едно поражение, заемайки трета позиция в Чемпиъншип. Манчестър Сити пък заема третата позиция във Висшата лига с 52 точки, една зад втория Тотнъм.

Любопитното е, че това са двата отбора, които все още не са получили нито едно попадение във вратата си този сезон във ФА Къп, вкарвайки по осем гола.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички