В Челси се похвалиха: Носят мартеници (СНИМКИ)


В Челси се похвалиха: Носят мартеници (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Gulliver

5204 0

Двама от футболистите на английския гранд Челси се похвалиха с мартеници по случай днешния празник в България.

Централните бранители Давид Луис и Гари Кейхил получиха червено-бели подаръци от Кирил Евтимов, който гостува на лондончани през уикенда за мача със Суонси.

Идеята е била на българския фенклуб на Челси в България, а двамата са обещали, че ще ги носят с усмивка. Бразилският защитник пък е бил доста заинтересован от този наш обичаи и за това се е наложило Евтимов да му разкаже повече.

„И двамата ме попитаха каква е историята на мартениците и какво да правят с тях, като отговорът ми беше, че на първи март отбелязваме една от най-хубавите български традиции - закичваме се с мартеници, които пазят къщата от злини, а хората - от болежки и уроки. Никой друг народ по света няма подобен обичай. Казах им и да си ги закачат някъде до появата на първото цъфнало дърво или на първата прелетна птица, тоест до настъпването на пролетта, а после да я завържат на клончета от дърво или храст, както повелява поверието. Особено впечатлен и заинтригуван беше Давид Луис, смея да твърдя, че се радваше като малко дете. Обеща, че ще сложи мартеницата на видно място“, споделя Евтимов.

„Интересното при бразилеца е, че колкото пъти се срещаме, все ме пита за Христо Стоичков. Питам го – „Давид, толкова голям фен ли си на Христо?”. Отговаря: „Стоичков е голяма работа, възхищавам му се, имам много да го гоня, докато стигна успехите му. Той е тук (вдига ръката си високо), а аз съм тук (сваля я до средата)“. Накрая най-скъпият защитник в света прати искрени поздрави на всички български фенове на Челси и естествено на Стоичков“, допълва Кирил Евтимов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички