Ралф Рангник разкри как и защо се е стигнало до окончателната му раздяла с Манчестър Юнайтед


Ралф Рангник разкри как и защо се е стигнало до окончателната му раздяла с Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2017 0

През вчерашния 29 май официално стана ясно, че пътищата на Ралф Рангник и Манчестър Юнайтед се разделят, а първоначалната договорка немецът да остане на "Олд Трафорд" като 'консултант' е отпаднала (прочетете какво написаха "червените дяволи").

Ден по-късно (30 май), опитният специалист, който вече застана начело на националния отбор на Австрия, заяви на пресконференция, че взетото решение е било в интерес и на двете страни:

"След последния ни мач срещу Кристъл Палас преди една седмица, проведох разговор с ръководството на Манчестър Юнайтед. В дните след това стигнахме до извода, че за Манчестър Юнайтед, и особено за мен, ще бъде по-добре, ако се фокусирам изцяло върху работата си като старши треньор на Австрия", разкри Рангник.

"Червените дяволи" завършиха сезон 2021/22 на шесто място в класирането - на 35 точки зад лидера Манчестър Сити. Рангник бе начело на отбора в 29 двубоя, в които записа 11 победи, 9 равенства и 9 загуби (42% успеваемост), печелейки средно по 1.5 точки на мач.

Вижте още: Официално: 30-годишен футболист напуска Реал Мадрид, заяде се с Килиан Мбапе на изпроводяк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички