Райън Гигс говори за прехода от игрището към скамейката


Райън Гигс говори за прехода от игрището към скамейката

1556 0

Настоящият асистент на Луис Ван Гаал в Манчестър Юнайтед - Райън Гигс, е изключително доволен от първия си сезон като дясна ръка на холандския специалист и изрази намеренията си да даде всичко от себе си, за да е най-добрият треньор.

Той говори за преходния период от играч към треньор и как това е било прието и от играчите, и от треньорския щаб.

Определено се наслаждавам на промяната от играч към треньор. Играчите се държат страхотно с мен, както и Ван Гаал и останалите членове на треньорския екип. Всеки ден се уча и опитът, който придобих, организирайки тренировки, вместо просто да тренирам, е безценен", сподели пред клубната телевизия Гигс.

"Давам всичко от себе си през този сезон - така, както го правех и като играч. Действително е много различно - налага се да мислиш като треньор, а не като играч.

Това, което мога да направя, е същото, което правех като играч - исках да бъда най-добрият футболист в събота и сега, всеки ден, искам да направя най-добрата тренировъчна сесия за момчетата.

Искам да се наслаждават на моите тренировки, но искам и да извличат максимума от тях. Така че това перфектният преход за мен - докъде ще стигна, не знам. Но каквото и да правя - дали треньор, дали асистент или мениджър, искам да съм най-добрият. Така, както бях като футболист", сподели още легендарният уелсец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички