Рафаел Бенитес разкри кой е най-добрият футболист, с когото е имал честта да работи


Рафаел Бенитес разкри кой е най-добрият футболист, с когото е имал честта да работи
Снимка: Gulliver/GettyImages

1928 0

Бившият наставник на редица европейски грандове като Реал Мадрид, Ливърпул, Челси, Наполи и др. - Рафаел Бенитес, най-накрая разкри кой е най-добрият футболист, който е имал честта да ръководи.

Испанецът е работил с имена като Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Франк Лампард, Фернандо Торес, Гонсало Игуаин, но е категоричен в избора си и определи Стивън Джерард за най-добрия си възпитаник някога.

"Джерард е определено най-добрият футболист, с когото съм работил, прекарахме шест години заедно. Неговата отдаденост, лоялност, работа и класа са просто нива пред останалите. Той е роден лидер", заяви испанският специалист пред "Football Daily".

"В момента той е един от най-добрите млади мениджъри. Ще му трябва известно време, ще прави някои грешки, но съм убеден и че ще ги поправя, както направи в Шотландия. Той е човек, който има страхотно бъдеще и това, което бих му казал, е просто да продължава да се учи", добави още Бенитес. 

За последно Бенитес ръководеше Евертън, но бе уволнен след поредица от незадоволителни резултати. Испанският специалист е оставил огромно наследство в треньорската професия, а сега изглежда е горд, че един от най-добрите му възпитаници върви по неговите стъпки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ливърпул взима "украинския Неймар" през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички