Първият финалист за Купата на Лигата е ясен! Нюкасъл очаква сигурни "дяволи"


Първият финалист за Купата на Лигата е ясен! Нюкасъл очаква сигурни "дяволи"
Снимка: Getty Images

1083 0

Нюкасъл е първият финалист за Купата на Лигата през този сезон. "Свраките" довършиха започнатото от първия мач от този дуел, когато спечелиха с 1:0 - този път отново завоюваха успеха с гол преднина, но при 2:1 у дома.

Отборът очаква Манчестър Юнайтед като другия финалист, тъй като "червените дяволи" спечелиха първата среща срещу Нотингам Форест с класическото 3:0. Реваншът им ще се състои на 1-ви февруари.

След спечелената първа среща във втория мач още до 21-вата минута резултатът бе общо 3:0 за "свраките", които освен всичко друго играеха у дома. Шон Лонгстаф се разписа на два пъти, но все пак в 29-ата минута Адамс намали изоставането за "светците".

Гостите не успяха да натиснат достатъчно и да опитат да реализират необходимите две попадения, като изоставаха по повечето показатели от опонента си. Изключение прави притежанието на топката - 55% в полза на Саутхемптън. Това до някаква степен се дължи и на факта, че в 82-рата минута Бруно Гимараеш си изкара червен картон и неговият отбор доигра срещата в намален състав. Въпреки това "светците" отново не създадоха нищо по-опасно пред противниковата врата и не заслужиха изравнителен гол, отпадайки безславно от надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички