Притеснен ли е Антонио Конте заради Мондиала? Ето отговора на мениджъра на Тотнъм


Притеснен ли е Антонио Конте заради Мондиала? Ето отговора на мениджъра на Тотнъм
Снимка: Getty Images

1701 0

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте направи интересен коментар, свързан с предстоящия Мондиал и евентуалното разконцентриране у играчите му. Както е известно, шампионатът във Висшата лига ще бъде прекъснат през ноември и декември заради Световното първенство в Катар.

„Шпорите“ откриват новата кампания с домакинство на Саутхямптън утре.

Честно казано, това не ме вълнува. И аз съм бил футболист. Когато играеш даден мач, искаш да спечелиш, а не мислиш какво ще стане, ако се контузиш или че рискуваш да се контузиш и може да не играеш на Световното първенство.“, отговори Конте на въпрос дали играчите няма да се пазят за Мондиала заради страх от травми.

 „Наистина смятам, че играчите са максимално концентрирани да вървят стъпка по стъпка и да играят всеки мач на ниво. Чака ни битка за три трофея в Англия, както и в Шампионската лига. Познавам футболистите си, техните желания и воля, а също така какво направихме, за да стигнем до тук. Наистина не се тревожа за подобна ситуация“, обяви италианецът.

Във Висшата лига ще има пауза между 12 ноември и 26 декември. Шампионатът ще бъде подновен само седмица след финала на Мондиал 2022. 

Проблемите ще са еднакви за всички отбори. За Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и останалите. За първи път ще сме в подобна ситуация да загубим играчи за месец и половина и след това първенството да бъде подновено без да знаем в каква форма ще се върнат те след Световното първенство. По тази причина, мисля, че е много важно да имаме силен състав и да увеличим броя на футболистите си“, коментира още Конте.

А ето коя звезда от Ботуша е блян за Тотнъм.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички