Приятна изненада на "Емиратс": Джак Уилшър тренира с Арсенал


Приятна изненада на "Емиратс": Джак Уилшър тренира с Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1071 0

Джак Уилшър отново тренира с Арсенал и мениджърът на „топчиите“ Микел Артета заяви, че той може да помогне на по-младите футболисти в клуба. Уилшър, който е съпътстван от контузии в последните години, в момента е без отбор, след като напусна представителя на Чемпиъншип Борнемут в края на миналия сезон.

Той се присъедини към първия си клуб Арсенал, където бе считан за един от най-обещаващите таланти на „артилеристите“, когато проби в първия тим на едва 16-годишна възраст, за да поддържа физическата си форма и така че да върви напред в посока придобиването на треньорски лиценз.

Артета настоява, че бившият английски национал няма да играе за първия тим на Арсенал скоро, но вярва, че може да бъде много полезно присъствие на тренировъчната база на клуба.

„Искаме да помогнем на Джак да се подготви за следващия си етап както физически, така и психически. Той отново иска да работи върху придобиването на треньорски лиценз и сме готови да изпълним всички негови нужди. Това е в общи линии идеята, нищо повече. Много съм щастлив, че той е отново сред нас“, започна бившият асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

„Разговаряхме с Джак и осъзнахме от какво се нуждае той, периода, през който преминава и мисля, че всички в клуба са съгласни, че сега е правилният момент да му помогнем. Седнахме на масата с него и го изслушахме относно желанията му и това, което иска да направи – готови сме да му помогнем.

Той ще тренира понякога с нас, ще бъде около базата, ще продължи да работи върху треньорския си лиценз – мисля, че той може да окаже страхотно влияние върху останалите и, в частност, по-младите ни играчи“, завърши испанският мениджър на лондончани.

Междувременно се появиха информации, че Арсенал проявява интерес към Рахим Стърлинг (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички