При 4:0: Ливърпул дръпна “ръчната” и Тотнъм вбеси “Анфийлд” (ВИДЕО)


При 4:0: Ливърпул дръпна “ръчната” и Тотнъм вбеси “Анфийлд” (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3714 0

Ливърпул спечели последното си голямо дерби с Юрген Клоп. По време на 36-ия кръг от Висшата лига на “Анфийлд” бе победен Тотнъм с 4:2. Резултатът можеше да е разгромен и невиждан през последните 10 години, но след почивката попадения падаха и в двете врати.

Така от здрав бой по столичаните, картината можеше да завърши по съвсем различен начин. Мърсисайдци поведоха с 4:0 чрез попаденията на Салах (16’), Робъртсън (45’), Гакпо (50’) и Елиът (59’).

Последва включването на Медисън, Ричарлисон и Скип за Тотнъм, докато Гомес и Байчетич се появиха за домакините и смените подействаха съвсем различно за двата тима.

До 77’ столичани намалиха изоставането си на две попадения чрез още толкова - Ричарлисон бе точен в 72’, а след още пет минути вкара и Сон. Последва здрав натиск на гостите и опасни ситуации пред двете врати. 

Ливърпул можеше да бие на нула

В крайна сметка отборите се разминаха да отбележат поне по още един редовен гол, след като нередовно се разписа Салах в края. Египтянинът откри в началото и с това си попадение събра се превърна в първия футболист в историята на Висшата лига, който в три поредни сезона се отчита с повече от 10 гола и повече от 10 асистенции. 

Още в следващия кръг се задава трудно гостуване на Астън Вила за мърсисайдците, докато Тотнъм ще опита да излезе от серията загуби срещу Бърнли у дома. Преди година Ливърпул спечели домакинството си на Тотнъм с 4:3.  

Още: Барселона обмисля раздяла с Левандовски, за да вземе Дарвин Нунес

Още: Отбор в невижданата криза, 1 изненада и "разкрил" всичките му тактики - срещу кои Хосеп Гуардиола страда най-много?

Денят, в който Жозе Моуриньо и Челси разплакаха "Анфийлд" и направиха Ливърпул за смях (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички