Отбор в невижданата криза, 1 изненада и "разкрил" всичките му тактики - срещу кои Хосеп Гуардиола страда най-много?


Отбор в невижданата криза, 1 изненада и "разкрил" всичките му тактики - срещу кои Хосеп Гуардиола страда най-много?
Снимка: Getty Images

4946 0

Определянето на Хосеп Гуардиола като най-добрия мениджър в света вече се превърна в клише. Експерти, играчи и опоненти не спират да го възхваляват, като похвалите им не са безпочвени.

Каталунският треньор разработи усъвършенстван стил на тики-така в Барселона, който не само спечели всеки наличен трофей, но и вдъхнови поколение мениджъри от целия континент. Последваха още успехи в Байерн Мюнхен, преди Гуардиола да доминира във Висшата лига с Манчестър Сити и да спечели втория европейски требъл в славната си кариера.

Между тези златни моменти неизбежно мина и през някои провали и по-слаби представяния. Има и няколко отбори, които успяват да надделеят над Гуардиола няколко пъти. Ето кои са най-успешните отбори, които някога са се изправяли срещу каталунеца, като в списъка има и изненадващи имена.

Още: "От години не е имало такъв треньор": По стъпките на Кройф, но обсебен от Гуардиола и вманиачен по контрола - кой ще наследи Юрген Клоп?

Изненадата в топ 3

Тотнъм отстрани Ман Сити и в Шампионска лига

Английският Тотнъм успява да нанесе 7 загуби на Гуардиола, като е в топ 3 на най-неудобните му съперници. Мениджърът веднъж нарече "шпорите" - "отбора на Хари Кейн" през 2017 година, но лондончани не винаги са имали нужда от най-добрия голмайстор на клуба за всички времена, за да побеждават. Кейн не отбеляза гол в нито един мач от четвъртфиналите на Шампионска лига през 2019 година срещу Сити, а Тотнъм надделя, отбелязвайки повече голове като гост.

Хюн-Мин Сон рутинно рутинно тормози тима на Гуардиола, въплъщавайки безпогрешната ефективност, която Тотнъм демонстрира в този мач, докато Сити пропилява шанс след шанс. Отборът на Гуардиола загуби и не успя да отбележи в първите си пет визити на стадион "Тотнъм Хотспър", въпреки че нанесе 84 удара.

Челси също е карал Сити да страда

Още: Само 6 думи излязоха от устата на Хосеп Гуардиола след въпрос за бъдещето на Жоао Кансело

"Стамфорд Бридж" не беше щастливо място за Гуардиола. Барселона загуби първия мач от полуфинала на Шампионска лига през 2012 г. в дома на Челси, преди да отпадне от надпреварата след равенство в Каталуния. Стремежът на Сити към две титли във Висшата лига през 2017 и 2020 г. ефективно завърши с поражение в западен Лондон.

Освен това Томас Тухел стигна до три последователни победи на три различни места през 2021 г. След като изхвърли Сити на полуфиналите за ФА Къп на "Уембли", Челси спечели три точки на Етихад, преди да се изправи срещу финала на Шампионска лига. Гуардиола тогава заложи на още един нетрадиционен състав, като остави Родри и Фернандиньо, докато Кай Хаверц прониза Сити, за да вкара единствения гол в мача.

Не е изненада обаче отборът с най-много победи срещу каталунеца и това е Ливърпул

Юрген Клоп нанесе най-много неприятни моменти за Гуардиола

Легендарният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп отправи голямо предупреждение във Висшата лига. Никой друг треньор не е успял да се адаптира толкова безпроблемно, колкото Клоп, към непрекъснато променящия се поток от тактики на Гуардиола.

Още: Манчестър Сити без Ерлинг Холанд срещу Брайтън, Хосеп Гуардиола се изказа ласкаво за Роберто де Дзерби

"Червените" победиха Сити три пъти само през 2018 г. Ливърпул успя да  сложи край на 284-дневната серия на Сити във Висшата лига без загуба през януари, преди да победи "небесносините" в двата мача от четвъртфиналите на Шампионска лига.

Още: 200 милиона паунда освежават Манчестър Сити през лятото, набелязани за четирима футболисти?

Гуардиола заплаши медиите с бойкот заради сгъстената програма на Сити

Въпреки че Манчестър Сити победи Челси, Гуардиола не се сдържа - избесня и пак се оплака

"Какво можем да направим!?" - Хосеп Гуардиола даде обяснение за случая "Коул Палмър"

"Не съжалявам за абсолютно нищо" - Хосеп Гуардиола не показа раздразнение след краха на Манчестър Сити срещу Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички