Претендент за "гол на сезона" смълча Тотнъм, Брайтън продължи впечатляваща серия (ВИДЕО)


Претендент за "гол на сезона" смълча Тотнъм, Брайтън продължи впечатляваща серия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6460 0

Отборът на Брайтън нанесе много тежко поражение на Тотнъм, побеждавайки тима на Анге Постекоглу с 4:2 у дома на своя "Амекс" в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига. В герои за "чайките" се превърнаха Жоао Педро с двете си попадения, Первис Еступинян, който вкара претендент за "гол на сезона" и младокът Джак Хиншелууд.

Радостта на тима на Брайтън срещу Тотнъм

Развоят на Брайтън - Тотнъм

Още: Почитатели на Челси направиха сравнение между Мудрик и Сака, тези на Арсенал пък се подиграха безмилостно

Двубоят започна с тотална доминация на домакините. Съвсем заслужено "чайките" поведоха в 11', след като младият бранител Джак Хиншелууд получи топката в наказателното поле и с прецизен удар вкара за 1:0.

В 23-ата минута домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Деян Кулушевски извърши нарушение в наказателното си поле и след намеса на ВАР бе отсъдена дузпа. Жоао Педро застана зад топката и отбеляза за 2:0.

Слабата игра на Тотнъм продължи и през втората част, а завърналия се от контузия - Первис Еступинян, вкара фамозен гол от близо 30 метра, без да остави никакъв шанс на вратаря на "спърс" - Гилермо Викарио.

В 74-ата минута Брайтън получи шанса да изпълни още една дузпа. Зад топката отново застана Жоао Педро и не сбърка за 4:0. Все пак, "шпорите" успяха да върнат едно попадение в 82'. Стигна се до грешка в отбраната на домакините на Люис Дънк и топката стигна до Алехо Велис, който я вкара за 4:1. Това обаче далеч не бе всичко. Бен Дейвис реализира още един гол за 4:2 с глава след чудесно центриране.

Във финалните минути се стигна до абсолютен обстрел пред вратата на Джейсън Стийл. Пропуски бяха направени от Хюн Мин Сон, Пиер Емил Хьойберг и Брайън Хил.

Победата за Брайтън означава, че тимът на Роберто Де Зерби може да се похвали с гол във всички 18 от 19 мача този сезон. "Чайките" не успяха да реализират само и единствено срещу Арсенал. Те се намират на осмата позиция с 30 точки, а Тотнъм е пети с 36 пункта в актива си.

Още: Изненада: Една от звездите на Ливърпул е известна с прякора си, но не и с истинското си име

Фамилия Глейзър плаща умопомрачителна сума, ако реши да "прецака" Ратклиф за Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички