Преди 9 години: Когато Съндърланд скалпира Челси на Моуриньо и направи нещо невиждано (ВИДЕО)


Преди 9 години: Когато Съндърланд скалпира Челси на Моуриньо и направи нещо невиждано (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1225 0

Феновете на Челси определено помнят с усмивка славните два периода на легендарния мениджър Жозе Моуриньо в любимия им тим. "Сините" бяха един сред най-опасните отбори в цяла Европа и постигнаха умопомрачителен рекорд у дома във Висшата лига, който обаче бе разбит на пух и прах през 2014 година от аутсайдер.

Краят на един рекорд

По време на втория период на Моу в Челси (2013-2015) португалецът бе постигнал рекорд от 77 мача като непобеден на "Стамфорд Бридж" в английската Висша лига. Преди точно 9 години (19 април 2014 г.) обаче в Западен Лондон пристигна Съндърланд и обърка сметките на Специалния и неговите възпитаници.

Самуел Ето'о даде преднина на домакините рано-рано в срещата, но Конър Уикъм изравни, а дузпата на Фабио Борини в 82-ата минута спечели мача за "черните котки" на "Стамфорд Бридж". Това бе първа победа от девет мача за Съндърланд, който също спечели три от следващите си четири, за да се спаси от изпадане. Загубата тогава остави Челси на пет пункта зад лидера Ливърпул.

През сезон 2013/14 Челси бе до последно в борбата за титлата заедно с Ливърпул и бъдещия шампион Манчестър Сити. Моуриньо и неговите футболисти завършиха трети, а сезон по-късно триумфираха и вдигнаха трофея.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как духът на Кристиано Роналдо попари Челси в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички