Преди 3 години той боядисваше улиците на Бразилия, сега покорява Европа (СНИМКА)


Преди 3 години той боядисваше улиците на Бразилия, сега покорява Европа (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

1791 0

Габриел Жесус беше привлечен от Манчестър Сити през зимния трансферен прозорец и имаше сериозни съмнения как с тази крехка физика ще успее да се наложи във Висшата лига. Превъртаме няколко месеца по-късно и виждаме как и Англия, и Европа се възхищават на играта на младия бразилец.

Нападателят беше с ключов принос за "гражданите" в послендния двубой на Сити срещу Наполи, като негов гол в крайна сметка раздели двата отбора при победата с 2:1 на неговия тим. В Англия той бележи постоянно и определено инвестицията на Хосеп Гуардиола се оказва изключително добра.

Малко хора обаче знаят, че само преди 3 години Жесус е бил много далеч от полезрението на големите европейски отбори. Докато той тренира с младежкия тим на Палмейрас, нападателят се занимава с различни дейности, за да изкарва допълнително пари за семейството си - дори е боядисвал улиците в града. По-малко от 1000 дни по-късно той стана голмайстор на Бразилия в квалификациите за Мондиал 2018, а за Манчестър Сити има 8 гола от началото на сезона във Висшата лига и Шампионска лига. А приказката на Жесус едва сега започва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички