Само на 20, а засенчи Неймар (СНИМКА)


Само на 20, а засенчи Неймар (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

6533 0

Бразилският национален отбор безпроблемно се класира за Световното първенство по футбол през 2018 година, след като спечели квалификациите в зона Южна Америка. "Селесао" записа 12 победи, 5 ремита и само едно поражение по пътя си към Русия, но, изненадващо или не, не Неймар е в центъра на събитията за 5-кратния планетарен първенец.

Габриел Жезус се оказа най-ключовият играч за бразилската селекция по време на квалификациите, след като в 11-те мача, които записа за "златистите", той се отчете със 7 гола, 4 асистенции и една спечелена дузпа, реализирана от Неймар.

Едва на 20 години нападателят помогна сериозно за златото на Бразилия по време на Олимпийските игри в Рио де Женейро, а вече се очертава и като един от основните играчи на Манчестър Сити. Привлечен по настояване на Хосеп Гуардиола, Жезус вече има 16 мача във Висшата лига и 11 гола, а освен това откри головата си сметка и в Шампионска лига. А в негово лице футболът вече има един от основните заподозрени, които да заместят Лионел Меси и Кристиано Роналдо на върха на пирамидата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички