Потвърдено: Нов шейх във Висшата лига - Нюкасъл се продава за стотици милиони


Потвърдено: Нов шейх във Висшата лига - Нюкасъл се продава за стотици милиони
Снимка: Guliver/GettyImages

6455 0

В челото на английската Висша лига се очертава да стане още по-горещо. Оказа се, че собственикът на Нюкасъл Майк Ашли е в напреднала фаза в преговорите за продажба на "свраките", гръмнаха медиите на Острова.

Недолюбваният бизнесмен преговаря за продажбата на тима на Шехй Халед бин Зайед Ал Неян, който е първи братовчед на собственика на Манчестър Сити - шейх Мансур. Той е член на кралското семейство на Абу Даби и преди време се провали с оферта за Ливърпул на стойност 2 млрд. паунда, въпреки че от ръководството на „червените” отказаха да потвърдят за подобно предложение.

Преговорите се водят за далеч по-ниска сума - 350 милиона паунда, като се очаква скоро да има официално потвърждение. Говорител на семейството на шейха потвърди, че преговори се водят.

"Можем да потвърдим, че представителите на Негово Височество шейх Халед бин Зайед Ал Неаян са в преговори с Майк Ашли  и неговия екип относно евентуалното придобиване на футболен клуб Нюкасъл Юнайтед”, гласи официалното изявление. "Приемаме като чест да получим възможността да градим върху силната подкрепа, история и традиции на този клуб. Имаме постигната договорка и работим усърдно по завършването на прехвърлянето при първата удобна възможност", пише още в официалното съобщение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички