Порой от мрачни факти след кошмарната седмица на Юрген Клоп и Ливърпул!


Порой от мрачни факти след кошмарната седмица на Юрген Клоп и Ливърпул!
Снимка: Getty Images

1855 0

Ливърпул загуби два последователни пъти у дома - от Аталанта с 0:3 за Лига Европа и от Кристъл Палас с 0:1 за Премиършип. Това е нещо много рядко срещано не само през последните сезони, ами изобщо в цялата история на "мърсисайдци".

Шест поредни домакински загуби преди 3 години!!!

Последният подобен случай датира отпреди 3 години и едва ли ще остане подобрен. Тогава Ливърпул наниза цели 6 поредни загуби във Висшата лига (!!!) и общо 8 мача без победа у дома в най-силното клубно първенство. "Червените" не можаха да отбележат гол в три поредни домакинства - срещу Евертън (0:2), Челси (0:1) и Фулъм (0:1). Все пак в края на сезона те съумяха да се класират за Шампионска лига след легендарния гол с глава на Алисон при гостуването на Уест Бромич Албиън, спечелено с 2:1.

Мохамед Салах се скъса да пропуска днес

Още: Ван Дайк не беше губил 95 мача с Ливърпул на "Анфийлд", но в следващите два загуби всичко

Ливърпул допуска гол на "Анфийлд" в девети пореден мач от Висшата лига - изравнен най-лош рекорд за тима след поредиците в края на календарната 96-та и пролетта на 99-та. 

По официални данни на Опта пък хG факторът (бел. ред. - показателят, който определя чистотата на головите положения) на "червените" срещу Кристъл Палас е бил шокиращите 2,87 - най-висок за Ливърпул от сезон 2010/2011 насам. С две думи - Салах и компания са се скъсали да пропускат 100-процентови положения, което си беше и самата истина.

Чудото е факт! Ялов Ливърпул се сгромоляса у дома срещу Кристъл Палас! (ВИДЕО)

Изненадващ треньор може да поеме Ливърпул, и той е с опит в Бундеслигата

"Нямам никакво намерение" - Роберто де Дзерби също отпадна от плановете на Ливърпул и Байерн Мюнхен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички