Поредният "дяволски" провал за Жозе Моуриньо


Поредният "дяволски" провал за Жозе Моуриньо
Снимка: Guliver/GettyImages

1748 0

Манчестър Юнайтед продължава стремглавото си отдалечаване от върха в класирането на англисийската Висша лига. "Червените дяволи" стигнаха само до равенство 2:2 при гостуването си на Саутхямптън, като дори изоставаха с 2:0 до 20'.

"Светците" започнаха срещата много нахъсано, като още в 13' успяха да открият резултата. Обафеми беше заобиколен от 6-7 футболисти на "червените дяволи", които бяха притиснати в наказателното си поле. Въпреки това той намери абсолютно непокрит Армстронг, който с кинжален диагонален удар преодоля Де Хеа - 1:0.

В 20' Седрик Соареш пък изпълни брилянтно пряк свободен удар, който насочи технично и точно в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Давид Де Хеа - 2:0 за домакините, а гостите изглеждаха в абсолютен нокаут.

За щастие на Жозе Моуриньо, в следващите минути Маркъс Рашфорд се разигра и успя с играта си да върне Манчестър Юнайтед в мача. В 33' той нахлу по дясното крило и през няколко играчи насочи отлично подаване към Лукаку в наказателното поле, а нападателят спря головата си суша, реализирайки за 1:2.

Само 6 минути по-късно отново английският национал беше в основата на изравнителния гол. Той нахлу към наказателното поле и точно при аутлинията съумя да се освободи достатъчно, за да подаде към Ерера. Испанският халф отигра с пета и реализира за 2:2.

През второто полувреме домакините внесоха необходимите корекции в защита, като неутрализираха набезите на Маркъс Рашфорд и Пол Погба. С това "светците" спряха категорично "червените дяволи", които не създадоха нито едно положение за гол до края на срещата.

С равенството възпитаниците на Жозе Моуриньо събраха едва 22 точки и се намират на 7-о място - на цели 6 точки от 4-ата позиция, на която в момента е Челси, а и са с мач повече. Манчестър Сити е категоричен лидер с 38 точки или 16 повече от градския си съперник. Нещо повече - Юнайтед е по-близо до зоната на изпадащите (13 точки), отколкото до челната позиция в английския шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички