Помилван 2 пъти за няколко минути: И грубо влизане на ас на Сити не му донесе червен картон (ВИДЕО)


Помилван 2 пъти за няколко минути: И грубо влизане на ас на Сити не му донесе червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1763 0

Манчестър Сити и Арсенал бе най-дългоочакваният двубой от 8-ия кръг на Висшата лига. Двата тима по-скоро се надлъгваха през първото полувреме, но "гражданите" може да се чувстват като по-големите късметлии след него.

Помилван 2 пъти за няколко минути

А причината е, че не останаха с 10 души на терена след изключително грубо нарушение на Матео Ковачич след почти 30 минути игра. Той влезе опасно в крака на Йодегор, но Майкъл Оливър показа само жълт картон.

Последва кратко прекъсване, в което явно от ВАР са преглеждали ситуацията, но Джон Брукс така и не даде сигнал на Оливър да преразгледа ситуацията. Така, за пореден път от началото на сезона отново се повдигна въпроса относно критерия, който се налага от съдиите и колко често води до подобни спорни отсъждания.

А и идва само седмица след скандалите около Тотнъм и Ливърпул, където не бе зачетен редовен гол на мърсисайдци.  Малко след това Ковачич отново влезе остро със закъсняла намеса и намери глезена на Райс. Въпреки това в случая не получи дори и жълт картон и остана на терена.

А отсъствието на Букайо Сака от състава на Арсенал постави край на рекордно дълга серия във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички