Подробности за трансфера на Педро в Манчестър Юнайтед


Подробности за трансфера на Педро в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images / Guliver

1839 0

Довечера Анхел Ди Мария ще бъде представен официално като ново попълнение на ПСЖ, като това отваря широко вратата за трансфера на Педро Родригес от Барселона в Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" ще получат 42.4 милиона паунда за аржентинската звезда, като ще инвестират малко повече от половината сума - 22 милиона паунда, за привличането на рожбата на "Ла Масиа".

Причината Педро да струва 30 милиона евро е освобождаващата клауза в договора му. Преди по-малко от 3 месеца той поднови контракта си с каталунците, но сумата беше намалена едва до тази, заради желанието на играча да бъде титуляр. Това е невъзможно в сегашния тим на Барселона с Меси, Неймар и Суарес в предни позиции, като Луис Ван Гаал обещава на Педро титулярно място.

Това е основната причина играчът да се съгласи да премине на "Олд Трафорд", тъй като желанието му е да се представи на ниво и да получи повиквателна за испанския национален тим за Евро 2016.

Договорът на играча ще бъде за 4+1 години по информация на "Mirror", като изданието разкрива, че испанският национал ще взима 3.5 милиона евро годишно. Това е с милион по-малко, отколкото той прибира на "Камп Ноу".

В последните минути се появи информация, че трансферът ще се осъществи след 11-и август по настояване на ръководството на Барселона. "Червените дяволи" са съгласни с това условие, но въпреки това може да се очаква развитие и до края на настоящата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички