Под Лупа: Цифрите на Стивън Джерард, когато се срещне с Евертън


Под Лупа: Цифрите на Стивън Джерард, когато се срещне с Евертън
Снимка: Gulliver/GettyImages

1170 0

Стивън Джерард може да запише своя мач №203 като мениджър, но връзката му с Мърсисайд винаги ще бъде отправна точка, когато стане въпрос за Ливърпул и Евертън

След като вече направи своето завръщане на „Анфийлд“, този път като мениджър на Астън Вила, легендарният полузащитник се подготвя за предстоящия мач през уикенда в неделя срещу „карамелите“.

Джерард води бирмингамския клуб от малко повече от два месеца, но сега за пръв път ще се изправи срещу градския съперник на родния му клуб.

След като Евертън е редовен член на английския футболен елит, то следващият мач на Джерард срещу „карамелите“ никога не е бил твърде далеч. Той е участвал в 33 градски дербита срещу „сините“.

Неочакван факт е, че това дерби представлява за бившия халф мачът, в който той е записал най-много победи над един опонент в лигата. Той сложи край на дните си в Ливърпул, след като допринесе за серия от осем поредни мача без загуба от Евертън.

Що се отнася за „Гуудисън Парк“, Джерард има три загуби там, а четвъртата дойде за ФА Къп след добавено време през 2009-а година. От персонална гледна точка Джерард е реализирал девет гола срещу този съперник в Премиър лийг, включително хеттрик при триумфа с 3:0 на „Анфийлд“ през 2011-12. През първите си десет мача обаче Джерард не успява да поразява вратата на градския съперник на „червените“, като головете му на практика идват в последвалите 23 мача.

Джерард е получил четири жълти картона като футболист срещу „карамелите“, а също така пропуска две срещи в периода от 1999-а и 2006-а година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички