Почетино изненада: Трофеите единствено помпат егото ти


Почетино изненада: Трофеите единствено помпат егото ти
Снимка: Getty Images/Gulliver

1607 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че всички в клуба са разочаровани след отпадането от ФА Къп вчера, но заяви, че най-важното за клуба не е да спечели трофей, а да завърши в топ 4 и да участва в Шампионска лига. Той направи и любопитно изказване, като опредли, че троефите по-скоро да са погалят нечие его. 

Само в рамките на няколко дни "шпорите" се простиха с шансовете си да постигнат нещо в Карабао Къп и Купата на Футболната асоциация след поражения съответно от Челси и Кристъл Палас, като лондончани продължават борбата си във Висшата лига и Шампионска лига.

"Разбира се, че сме разочаровани, защото отпаднахме от два турнира. Няма как да чувстваме нещо различно. Но отново трябва да говорим за това дали един спечелен трофей ще помогне на клуба да направи следващата крачка. Аз не мисля, че е така, трофеите единствено помпат егото ти. Най-важното за Тотнъм в момента е винаги да бъде в топ 4", коментира Почетино след загубата от Палас с 0:2.

"На хората им се иска да спечелим трофеи. Ако трябва да сме реалисти, ние се справяме толкова добре. Да спечелиш трофей в Англия като ФА Къп или Купата на Лигата опира и до късмет, а не само до качеството в състава. Разбира се, по-трудно ни е да се справяме с нещата така, както се стекоха обстоятелствата. Понякога изводи за футбола се правят само като се гледа кой е победил и кой – загубил. Трябва да се взимат под внимание всички обстоятелства.

Вярно е, че този сезон е тежък за нас. Още в началото ви казах, че ще ни бъде много трудно. Сега обаче трябва да бъдем позитивни. Все още участваме в два турнира, в добра позиция сме във Висшата лига, а Шампионската лига е огромна мотивация за всички в клуба. Трябва да бъдем силни. Ако гледаме реалистично, ние се представяме много добре до момента", допълни аржентинският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички