Петров отказа мениджърски постове, обяви основната разлика в новото си начинание


Петров отказа мениджърски постове, обяви основната разлика в новото си начинание
Снимка: БГНЕС

1299 0

Легендата на българския футбол, Селтик и Астън Вила Стилиян Петров е отказал няколко предложения да бъде мениджър. Те са били от Шотландия и няколко отбора от ниските дивизии на английския футбол.

Преболилият левкемия бивш халф е категоричен, че иска да извърви бавно крачките в треньорската си кариера и не желае да действа прекалено бързо, въпреки че е имал добри предложения. В момента той е помощник в младежкия състав на Астън Вила и е доволен от ситуацията си там.

"Не знам какво ще е бъдещето ми като треньор. Ако трябва да съм честен, вече имах няколко предложения - от Шотландия и няколко отбора от ниските дивизии в Англия. Но не мисля, че съм готов. Ще вървя стъпка по стъпка, за да съм напълно готов, когато подходящата възможност се появи", сподели Петров.

Стенли участва в "бърз" треньорски курс в Северна Ирландия - подготовка за бивши футболисти, играли в английската Висша лига.

"Току-що завърших курс в Белфаст. Тъй като съм играл в Англия и имам над 500 мача, имах възможността да запиша този бърз курс. Бяха дълги две седмици и половина, но определено си струваше да видиш другата страна на футбола", сподели бившият български национал и назова основната разлика между това да си футболист и това да си треньор. 

"Като играч, просто отиваш на тренировка и всичко е готово - приключва заниманието и си тръгваш. Не прибираш топките, не подреждаш конусите.

Като треньор трябва внимателно да създадеш план, да менажираш, да преподаваш - всичко е толкова различно, но определено се наслаждавах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички