Пет важни факта преди голямото дерби на Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул


Пет важни факта преди голямото дерби на Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

2002 0

В събота от 14:30 часа на стадион "Олд Трафорд" ще се изиграе голямото дерби на английския футбол между Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Двата най-успешни отбора на Острова ще се изправят един срещу друг в мач от 30-я кръг.

По-рано през сезона на "Анфийлд" двата тима завършиха 0:0. Освен това срещата е и директен спор за второто място във Висшата лига, като за момента "червените дяволи" имат аванс от две точки пред големия си съперник.

Историята на това съперничество предлага много интересни мигове и факти, но сега ще представим само най-важните преди предстоящата среща:

- Манчестър Юнайтед печели 10 от последните 13 срещи на двата тима на "Олд Трафорд". Ливърпул пък има две победи - през сезон 2008/2009 и през 2013/2014. 

- Ливърпул пристига в Манчестър с една от най-силните атакуващи линии в Европа, като единствено френският Лион има еднакъв брой голове с мърсисайдци далеч от дома - 34.

- През този сезон 20-кратните шампиони на Англия подобриха статистиката си срещу тимовете от Топ 6 - три победи, едно равенство и три загуби в 7 мача. За сравнение - през миналата кампания момчетата на Жозе Моуриньо записаха два успеха в 10 срещи.

- Мохамед Салах ще търси гол в шести пореден мач за Ливърпул в Премиършип. Лидери за тима по този показател са Даниел Стъридж с 8 и Майкъл Оуен с 6.

- Ромелу Лукаку има проблем да бележи срещу отбори от Топ 6 в Англия. Белгиецът има 16 гола в общо 64 мача в кариерата си, докато срещу останалите тимове има 83 попадения в 150 срещи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички