Пеп с признание: Бях от тези, които се съмняваха в Силва


Пеп с признание: Бях от тези, които се съмняваха в Силва
Снимка: Getty Images/Guliver

3427 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, се изказа ласкаво за опитния халф на тима Давид Силва, който този уикенд може да изиграе своя мач номер 400 за клуба. "Гражданите" гостуват на Борнемут в неделя в мач от третия кръг на Висшата лига, а 33-годишният Силва е на прага на сериозно постижение.

"Можеш да изиграеш един добър сезон, но той е на това ниво десет сезон поред, това е невероятно. За всички феновете на Сити и за мен е чест. Надявам се в последния си сезон той да бъде тук и да бъде себе си, да играе по начина, по който иска да играе, и ние ще се опитаме да го направим щастливи", коментира Гуардиола.

Силва вече обяви, че това ще е последният му сезон на "Етихад", а Гуардиола призна, че е имал съмнения дали полузащитникът ще успее да се наложи в английския футбол. "Той е един от най-интелигентните играчи, които съм виждал. Един от най-добрите в действията в малки пространства. Но той е съвсем мъничък и представата ми за Англия бе, че на него ще му е трудно тук. За щастлив, грешах", допълни наставникът на шампионите. Манчестър Сити гостува на Борнемут в неделя от 16:30 часа българско време.

А защо звездата на тима Де Бройне се чувства объркан от едно от новите правила във футбола - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички