Пеп няма милост: Звездите на Манчестър Сити се разправиха с четвъртодивизионен тим


Пеп няма милост: Звездите на Манчестър Сити се разправиха с четвъртодивизионен тим
Снимка: Getty Images

2731 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити стартира победоносно участието си в тазгодишното издание на ФА Къп, след като победи четвъртодивизионния Суиндън Таун с 1:4 като гост в мач от 1/16-финалите на надпреварата. Хосеп Гуардиола използва голяма част от звездите си, които "убиха" магията на ФА Къп. 

Стартовият състав на Манчестър Сити изглеждаше по следния начин: Стефен, Уокър, Диаш, Аке, Кансело, Родриго, Гюндоган, Де Бройне, Палмър, Силва, Жезус. При такива имена не бе изненада, че след само 14 минути игра Манчестър Сити поведе в резултата с гол на Бернардо Силва, който оползотвори асистенция на Коул Палмър.

14 минути по-късно Кевин де Бройне намери Габриел Жезус, който успя да удвои преднината на "гражданите". След почивката Илкай Гюндоган вкара трето попадение за Сити пред погледа на около 15 000 фенове на стадион "Каунти Граунд" в Суиндън. Малко след това Габриел Жезус изпусна дузпа.

Домакинските привърженици все пак бяха зарадвани с почетно попадение в 78-ата минута, когато халфът Хари МакКърди прониза мрежата на "небесносините". Четири минути по-късно Сити отвърна с четвърти гол във вратата на скромния си съперник, реализиран от Палмър.

Следващият мач на Манчестър Сити във ФА Къп ще бъде в началото на февруари. За "гражданите" предстои дерби с Челси на 15 януари. Суиндън пък продължава битката си за спечелването на промоция във Втората английска футболна лига, която се явява четвъртото ниво на английския футбол. Тимът се нарежда пети и е на 11 точки от първото място и на 3 пункта от второто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички