Манчестър Сити се саморазправи с Лестър и дръпна със 17 точки


Манчестър Сити се саморазправи с Лестър и дръпна със 17 точки
Снимка: Getty Images

3547 0

Манчестър Сити надигра и напълно заслужено победи Лестър с 2:0 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Головете в мача бяха дело на Менди в 58-ата и на Габриел Жезус в 74-ата минута. Преди това Де Бройне нацели греда, а голове на Фернандиньо и Варди бяха отменени правилно заради засади.

Гол на Фернандиньо от дистанция бе отменен още в 5-ата минута на мача, след като Серхио Агуеро бе в положение на засада и пречеше на видимостта на Шмайхел. В 18-ата минута пред Агуеро се откри добра възможност да стреля, но ударът му бе крайно неточен.

В 22-ата минута удар на Кевин де Бройне от фал срещна напречната греда на Лестър. В първия половин час от мача "гражданите" доминираха тотално, а домакините трудно минаваха центъра!

В 41-ата минута играчите на Сити разиграха хубаво с едно докосване, а Рияд Марез излезе на много удобна позиция, но разочарова с удара си. Две минути по-късно Габриел Жезус стреля по диагонал, Шмайхел не помръдна, но топката мина на половин метър от лявата греда. В последните секунди преди почивката гол на Джейми Варди бе отменен правилно заради засада.

Юри Тилеманс стреля право в ръцете на Едерсон в началото на втората част, а това беше първият удар за Лестър от началото на мача! Малко след това Тилеманс беше близо до това да открие резултата, но Рубен Диас се хвърли на шпагат и топката излезе в ъглов удар.

В 58-ата минута Бенджамен Менди овладя хладнокръвно топката в наказателното поле и с неудобния си десен крак прати топката зад Шмайхел - 0:1.

В 70-ата минута Джеймс Мадисън се появи в игра за Лестър. В 74-ата минута Габриел Жезус вкара втори гол за "гражданите" след като Рахийм Стърлинг задържа много умно топката в наказателното поле, преди да я подаде към непокрития Жезус - 0:2!

Мадисън опита на два пъти да застраши вратата на Едерсон, но единият удар мина над гредата, а другият попадна в ръцете на вратаря. В последните минути на срещата Амартей трябваше да получи червен картон, след като удари с ръка в главата Кевин де Бройне. 

Така Манчестър Сити отвори разлика от 17 точки на върха в класирането пред втория Манчестър Юнайтед, който има и два мача по-малко. Лестър е трети с 56 точки, а борбата за "зона Шампионска лига" до края на сезона ще бъде жестока!

Стартови състави:

Лестър (3-4-1-2):

Шмайхел, Фофана, Еванс, Кастане, Амартей, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Перес, Ихеначо, Варди

Манчестър Сити (4-2-3-1):

Едерсон, Менди, Лапорт, Диаш, Уолкър, Фернандиньо, Родри, Жезус, Де Бройне, Марез, Агуеро

ПРЕДИ МАЧА

Лестър е на трета позиция в класирането с актив от 56 точки. Тимът на Брендън Роджърс няма загуба в първенството от 28 февруари, когато за последно отстъпи на Арсенал с 1:3. Последваха равенство с Бърнли и две победи - 2:1 срещу Брайтън и разгром с 5:0 срещу Шефийлд Юнайтед.

Преди паузата за национални отбори Лестър отстрани Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите в турнира ФА Къп и си осигури мач срещу Саутхямптън, който ще определи единия от двата финалиста.

Девет кръга преди края на сезона тимът на Пеп Гуардиола има комфортна преднина от 14 точки на върха. "Гражданите" бяха в невероятна серия от 21 поредни победи във всички турнири, но отборът на Оле Гунар Солскяер я прекъсна на 7 март. Последваха две поредни победи във Висшата лига - 5:2 срещу Саутхямптън и 3:0 срещу Фулъм. 

Манчестър Сити също се класира на 1/2-финалите за ФА Къп след като отстрани Евертън. Тимът продължи и напред към 1/4-финалите в Шампионска лига и в сряда (6.03.) посреща Борусия Дортмунд в първи четвъртфинален сблъсък по между им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички