Пеп Гуардиола потвърди какво ще направи, ако Манчестър Сити отнесе най-тежкото наказание


Пеп Гуардиола потвърди какво ще направи, ако Манчестър Сити отнесе най-тежкото наказание
Снимка: Getty Images

2128 0

Хосеп Гуардиола разкри какво ще направи, ако Манчестър Сити бъде наказан за предполагаемо нарушаване на правилата за финансов феърплей. Миналата седмица беше потвърдено, че на Евертън са отнети 10 точки във Висшата лига след нарушаване на правилата за доходност и устойчивост.

В свое изявление Висшата лига каза: "Независима комисия наложи незабавно отнемане на 10 точки на ФК Евертън за нарушение на правилата за рентабилност и устойчивост (PSR) на Висшата лига. Тя подаде жалба срещу клуба и отнесе случая до независима комисия по-рано тази година".

Тъй като наказанието на Евертън беше потвърдено, вниманието се насочи към потенциалното наказание на Сити, след като беше съобщено, че клубът е разследван за предполагаемо нарушаване на правилата на финансовия феърплей за период от девет сезона.

Ще остане ли Гуардиола в Манчестър Сити?

Говорейки пред медиите преди сблъсъка на Сити от Висшата лига срещу Ливърпул миналия уикенд, Гуардиола беше попитан за бъдещето си, ако шампионите бъдат признати за виновни. "Няма да обмислям бъдещето си, ако сме в Лига 1, по-вероятно е да остана", заяви мениджърът.

Относно обвиненията на Евертън той каза: "Няма да кажа нито дума за Евертън, защото не знам реалността на случилото се. Това са два напълно различни случая. Знам, че хората казват защо Сити не изпадне, но но нека изчакаме. Всички хора, които го казват, не знаят какво точно се е случило. Не съм прочел всичко. Нотова, което казах преди месец - ако сме направили нещо лошо, ще бъдем наказани. След това, което ще бъде направено, ще бъда тук. Случаят с Евертън, не знам какво се случи, но е съвсем различен. Ето защо не можете да ги сравнявате". Съвсем наскоро пък Гуардиола се прехласна по свой играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички