След шока в Шампионска лига: Барселона в "мача на истината", а Манчестър Сити с последен шанс да се издъни


След шока в Шампионска лига: Барселона в "мача на истината", а Манчестър Сити с последен шанс да се издъни
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

11248 0

Актуалният носител на трофея в Шампионска лига Манчестър Сити си гарантира участие в елиминациите, като заедно с него от групата със сигурност ще излезе и РБ Лайпциг. Двата тима излизат в пряк дуел на "Етихад Стейдиъм" за лидерската позиция. Само сензация може да направи "биковете" първи, като те трябва да сломят "гражданите" с три гола разлика, за да са с по-добри показатели в преките мачове. Ако Сити не загуби, няма какво да го свали от първото място до края.

След издънката: Барселона среща голямото изпитание в групата си в Шампионска лига

А с това се очаква и поне на хартия по-добър жребий за елиминациите. На такъв се надява и Барселона. Каталунците също ще бранят лидерската позиция, след като се изложиха и загубиха от Шахтьор Донецк в последния кръг. Те посрещат Порто и победа ще им гарантира първото място. Към момента "драконите" и испанският шампион са с равни точки.

Платформата за онлайн спортни залози efbet поставя Шави и компания като сериозни фаворити и предлага коефициент от 1,54 за тяхна победа. Ставката пък за триумф в полза на госта Порто е 6,40, докато пазарът за равенство е оценен на 4,70. Дуелът е във вторник (28 ноември) от 22:00 часа българско време, когато е и дуелът между Манчестър Сити и РБ Лайпциг.

Барселона се завръща на Олимпийския стадион, където временно домакинства. А през камапнията е спечелил 8 от 9-те си срещи там (1 загуба). Трябва да се отбележи обаче, че петте им последни победи там идват само с един гол разлика. Пепе ще брани "драконите" срещу каталунците, срещу които се е изправял цели 23 пъти като играч на Реал Мадрид (10 победи, 4 равенства и 9 загуби). Освен това именно той вкара последното попадение за тима си в турнира, с което стана и най-възрастният голмайстор в историята на състезанието - на 40 години и 354 дни.

Шампионът Манчестър Сити излиза за нова "лекция" в Шампионска лига

И докато в Испания може и да не "валят" голове, то на "Етихад Стейдиъм" по традиция се очаква именно това. Още повече, че Манчестър Сити е вкарал поне три попадения във всеки от последните си седем мача като домакин в Шампионска лига. Последният път, в който Ерлинг Холанд срещна РБ Лайпциг на стадиона в Манчестър, норвежкият нападател вкара... пет гола при разгрома със 7:0.

Коефициентът на efbet за това футболистите на Пеп Гуардиола отново да стигнат до победата е 1,36, докато ставката за успех в полза на "биковете" е 8,60. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 5,80.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички