Пелегрини класира Сити за Шампионската лига


Пелегрини класира Сити за Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

617 0

Отборът на Манчестър Сити на практика се класира за квалификациите за Шампионската лига догодина. „Гражданите” завършиха 1:1 в последния си мач за сезона в Премиершип като гост на Суонзи и си осигуриха аванс от 3 точки пред градския съперник Манчестър Юнайтед, чийто мач с Борнемут беше отложен. Така Сити има предимството на головата разлика – за да се класира в Шампионската лига, Юнайтед ще трябва да бие Борнемут с 19 гола разлика поне.

Сити започна по-активно и още в 6-тата минута Келеши Иеначо откри резултата. Той беше изведен с пас през центъра на защитата на домакините и с плътен удар се разписа. След гола пропуск направи Серхио Агуеро, който при пас по земя отляво стреля твърде леко от иначе удобна позиция.

И точно когато трябваше да бъде свирен край на полувремето, в последната му секунда Суонзи изравни. Това стана след пряк свободен удар, при който ударът на Андре Аю беше отклонен с глава от Фернандо и неспасяемо влезе в десния ъгъл на тотално излъгания от параболата Джо Харт.

През второто полувреме „гражданите” натиснаха, но така и не успяваха да вкарат втори гол – може би защото постепенно почнаха да внимават повече да не загубят, отколкото се стремяха да спечелят. В крайна сметка равенството се запази и това напълно удовлетворяваше Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички