"Паркираният автобус" на Моуриньо е далеч по-впечатляващ от конкурентите си


"Паркираният автобус" на Моуриньо е далеч по-впечатляващ от конкурентите си
Снимка: Guliver/GettyImages

1660 0

Манчестър Юнайтед изпитва проблеми в дербитата през настоящия сезон. Това важи с пълна сила за гостуванията, след като "червените дяволи" излязоха за равенство срещу Ливърпул и Челси, но го постигнаха само на "Анфийлд", и то с голяма доза късмет. Въпреки това 20-кратният английски шампион е втори в класирането и изглежда единствената реална конкуренция на Манчестър Сити за първото място.

Но докато всички се подиграват на "автобуса" на Жозе Моуриньо, статистиката определено не подкрепя тези становища, тъй като към настоящия момент "червените дяволи" се представят далеч по-добре от своите преки съперници за топ 4, с изключение единствено на Манчестър Сити.

Към настоящия момент Манчестър Юнайтед има 7 попадения повече от ултра-офанзивната селекция на Юрген Клоп, 8 повече от шампиона Челси, 9 повече от хваления за офанзивния си стил тим на Арсенал и 10 повече от номинирания от мнозина за бъдещ шампион тим на Тотнъм. Вярно е, че "червените дяволи" имат мач повече от всички отбори (без Тотнъм), но и след настоящия кръг нито един от тези отбори няма да мине пред отбора, воден от Жозе Моуриньо.

Като цяло през сезона Манчестър Юнайтед има 32 отбелязани гола (2-и в класирането) и едва 8 допуснати попадения (№1 във Висшата лига, наравно с Манчестър Сити).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички